Polestar wordt een zelfstandig merk. De tuner, die al een tijdje onderdeel is van Volvo, komt met een reeks eigen modellen. Ze dragen dit minimalistische logo en worden sportieve elektrische auto’s.

Polestar

“Polestar wordt een merk om rekening mee te houden in de wereldwijd opkomende markt voor ‘high performance’ elektrische auto’s”, aldus Volvo-baas Håkan Samuelsson. “Polestar gaat zich richten op een groot aantal marktsegmenten, maar zal altijd elektrische auto’s bouwen die zelfs de meest veeleisende en sportieve bestuurders tevreden kunnen stellen.”

LEES OOK: POLESTAR-JUBILEUM – 100.000 VOLVO’S ONDER HANDEN GENOMEN

Volvo kocht Polestar in 2015. De twee bedrijven werkten daarvoor echter al samen. Polestar hielp Volvo vanaf 1996 in de racerij en ontwikkelde daarna ook concept cars (C30 Polestar Performance Concept Prototype en S60 Polestar Concept) en sportieve versies van de S60 en V60. Momenteel levert Polestar onder meer uiterlijke verfraaiing voor de 60- en 90-serie van Volvo.

Volvo C30 Polestar Performance Concept Prototype (2010)

Polestar

Volvo S60 Polestar Concept (2012)

Polestar

Volvo V60 Polestar (2014)

Polestar

Volvo Polestar of Volvo-racetruck: Welke is de snelste?

Reageren op dit artikel:

Honda Accord
Vorig bericht

Nieuwe Honda Accord krijgt Civic-achtige coupélijn

2017 Acura NSX
Volgend bericht

Honda NSX wint Beste Nieuwe Motor 2017

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”