Een soort elektrische Méhari in Citigo-vorm: dat hebben studenten van de Skoda Academy in elkaar geknutseld. Ze besteedden ruim 1500 uur aan het ontwikkelen en bouwen van de Skoda Element.

Skoda Element

We schreven het al, de Element is gebaseerd op de Skoda Citigo. Het karretje is een soort standbuggy geworden, maar dan met een 82 pk sterke elektromotor in het vooronder. Van de negenhonderd studenten van de Skoda Academy hebben tweeëntwintig meegewerkt aan de ontwikkeling van de Element: zeventien jongens en vier meisjes.

LEES OOK: SKODA KAROQ LAAT ZICH ZIEN

Ze begonnen in de herfst van 2016 met het ontwerpen van de Element. En vanaf januari zijn ze bezig geweest met het bouwen ervan. Zo moest onder meer het dak van de basis-Citigo worden verwijderd, de zijkant opnieuw worden vormgegeven en moest er een sedanachtige achterzijde worden geconstrueerd. Het eindproduct hebben de studenten opgedragen aan een studiegenoot die door een motorongeluk in een rolstoel is terechtgekomen.

Skoda Vision E geeft voorproefje Kodiaq Coupé

Reageren op dit artikel:

SVO Design Pack
Vorig bericht

SVO Design Pack voor Range Rover kost 12.000 euro!

bmw-5series-sedan-iperformance-design-02-jpg-resource-1474011034535
Volgend bericht

BMW besteedt productie 530e uit

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”