Is dit het zoveelste met gas gevulde proefballonnetje van Victor Muller? Neen! Dit is huisvlijt van een Engelse designstudent. Stevie Joyce wilde graag een praktische Spyker ontwerpen. Een hatchback zowaar.

Spyker

Het apparaat heeft geen naam, maar is door Joyce simpelweg Saloon Car gedoopt. Is zijn ontwerp geslaagd? Mwoah, wij staan niet te juichen, maar misschien denken jullie daar anders over. Joyce heeft er in ieder geval goed over nagedacht, gezien de vele documenten die hij bijvoegt. Er zijn klantenprofielen, concurrentie-analyses, vroege designschetsen en zelfs opties voor verschillende lichtmetalen wielen.

LEES OOK: DIT KOST DE SPYKER C8 PRELIATOR SPYDER

Joyce heeft de motor voorin bedacht (een V8 van Koenigsegg?), want achterin moet voldoende ruimte overblijven voor bagage. Geinige details? De volledige glazen ‘bubbel’ van de cabine, het dashboardklokje dat dubbelt als startknop en de luchtinlaat op het dak. Die is namelijk niet voor de krachtbron, maar voorziet de ventilatieroosters in het plafond van lucht.

Korreltje zoutnieuws: Spyker stoft D12 Peking to Paris af

Reageren op dit artikel:

Porsche 911 GT2 RS
Vorig bericht

Nieuwe Porsche 911 GT2 RS krijgt waterinjectie

Boreas
Volgend bericht

Boreas is mythologische supersporter met 1000 pk

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”