Toyota heeft al zijn overgebleven aandelen Tesla verkocht. In 2010 ging de Japanse autofabrikant een samenwerking aan met Tesla voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Die samenwerking is al eerder stopgezet.

toyota_ft-4x_concept_991

Toyota kocht in 2010 zo’n 3 procent van de aandelen Tesla voor 50 miljoen dollar (gecorrigeerd voor inflatie en omgerekend zo’n 49,7 miljoen euro). In 2014 verkocht het bedrijf al een deel daarvan en nu heeft het ook de rest van de hand gedaan.

“Toyota heeft de elektrische auto lange tijd links laten liggen”

“Onze gezamenlijke ontwikkeling van elektrische voertuigen is al een hele tijd terug beëindigd”, zei een woordvoerder van Toyota tegen Automotive News Europe. “En aangezien er geen nieuwe ontwikkelingen op dat gebied zijn geweest, hebben we besloten om al onze aandelen weg te doen.”

LEES OOK: TOYOTA LAND SPEED CRUISER BREEKT SUV-SNELHEIDSRECORD

Als pionier op het gebied van hybrides en plug-in hybrides heeft Toyota de elektrische auto lange tijd links laten liggen. Vorig jaar heeft het concern echter een eigen elektrische divisie opgezet.

Botsproef tussen Toyota Corolla’s (1998 en 2015) is schokkend

Reageren op dit artikel:

lamborghini-aventador-s-1-autovisie-nl
Vorig bericht

Een Lamborghini in je lichaam? Dat kan straks

TVR
Volgend bericht

Nieuwe TVR wordt onthuld op Goodwood Revival

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”