Vrijdag onthult Volkswagen in Berlijn de nieuwe Polo. Gaan we erg verrast zijn over het uiterlijk? Nee, natuurlijk niet. Kijk maar naar deze teasers. ‘So far, so Volkswagen.’

Polo

Voorspelbaar dus, maar hé… Daarmee scoren de dieselgatemannen en – vrouwen uit Wolfsburg al decennia als een malle. ‘Reiß’ kein eingespieltes Team auseinander’, zullen we maar zeggen.

“‘Reiß’ kein eingespieltes Team auseinander’, zullen we maar zeggen.”

Wat we al weten? De Polo gaat groeien naar een lengte van meer dan 4,10 meter. Hij staat op Volkswagens MQB-platform en wordt daardoor naar verluidt zo’n 70 kilogram lichter.

LEES OOK: COMPLEET NIEUWE VOLKSWAGEN POLO KOMT ERAAN

Op motorengebied zijn er twee nieuwe krachtbronnen: een 1,5 liter viercilinder turbobenzinemotor en een 1,5 liter turbodiesel. Die laatste komt er in een aantal varianten (vermogens van 90 tot 130 pk) en vervangt de huidige 1.2, 1.4 en 1.6 diesels. De 1.5 benzineblokken zijn er in twee sterkten: 140 en 160 pk.

Polo

Autofolder Volkswagen Polo Harlekin

Reageren op dit artikel:

Hyundai Kona
Vorig bericht

Nieuwe Hyundai Kona smoelt meer dan goed

OrangeArt Edition
Volgend bericht

OrangeArt Edition: Mercedes-Benz GLE Coupé kleurt oranje

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”