De Bentley Continental GT Convertible is natuurlijk al een beetje een landjacht, maar wie dat nog verder wil benadrukken moet deze Galene Edition by Mulliner kopen. Die is – je verwacht het niet – geïnspireerd op luxejachten.

Galene Edition

Want fabrikanten als Rolls-Royce en Bentley hebben nou eenmaal iets met jachten. Deze Galene Edition – waarvan er dertig worden gebouwd – is dan ook ontworpen in samenwerking met Princess Yachts. Hij is uitgevoerd in Glacier White, heeft Sequin Blue exterieuraccenten, een donkerblauwe cabriokap en speciale 21 inch lichtmetalen wielen.

Parket in de kofferbak

De Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner is er alleen met een 4,0 liter twinturbo V8. Deze levert 507 pk en 660 Nm koppel. Misschien wel de grootste ode aan luxejachten ligt wonderwel in de kofferbak. Daar is de hele laadvloer bedekt met wat we heel oneerbiedig parket zullen noemen. Fraai! Maar praktisch?

Bentley Mulsanne Speed Bamford is vooral zwart

Reageren op dit artikel:

Suzuki Swift Sport
Vorig bericht

Betaalbaar bommetje: Suzuki Swift Sport debuteert op IAA

Mercedes-AMG GT C Roadster versus Audi R8 Spyder - Autovisie.nl
Volgend bericht

Autovisie TV: Mercedes-AMG GT C Roadster versus Audi R8 Spyder

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”