Niet alleen de Duitse autoriteiten gaan de kartelvorming tussen BMW, Daimler en de Volkswagen Group onderzoeken, maar ook de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Ondertussen zijn de machtige Duitse vakbonden vooral boos.

Volkswagen

Fotocredit: Reuters / Mike Blake

De vakbonden van Daimler- en Volkswagen-personeel hebben volledige openheid geëist, zo meldt Automotive News Europe. De Daimler-vakbond liet weten “geschokt en kwaad” te zijn door de beschuldigingen aan het adres van BMW, Daimler en Volkswagen. Als de beschuldigingen waar zijn, moeten er flinke straffen worden uitgedeeld, aldus een woordvoerder. De Volkswagen-vakbond heeft gezegd dat het vertrouwen in de Volkswagen Group onder het personeel steeds kleiner wordt.

Aandelenkoersen

De Duitse autoriteiten, de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben laten weten dat er genoeg aanwijzingen zijn om een onderzoek te starten. Kartelboetes zijn niet mals. Als BMW, Daimler en de Volkswagen Group inderdaad sinds de jaren negentig illegale afspraken hebben gemaakt, kan ze dat miljardenboetes opleveren. De aandelenkoersen van alle drie fabrikanten zijn in de afgelopen dagen flink gedaald.

‘Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche en VW vormden kartel’

Reageren op dit artikel:

IndyCar
Vorig bericht

Hele verbetering: Nieuwe IndyCar 2018 ziet er lekker uit

BMW i8 Spyder
Volgend bericht

BMW rolt elektrische strategie verder uit: Elektro-Mini in 2019

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”