De London Taxi Company heet niet langer de London Taxi Company. De naam is veranderd in London Electric Vehicle Company (LEVC), want de nieuwe ‘black cab’ – de LEVC TX – verstookt niet langer diesel, maar loopt deels op elektriciteit.

LECV TX

De LEVC TX is een plug-in hybride geworden. Hij kan in theorie ongeveer 112 kilometer ver komen op zijn batterij. Daarna slingert de TX zijn 1,3 liter benzinemotor aan, die als aggregaat functioneert. Hierdoor kan de taxi op een lading / tank ruim 640 kilometer ver komen. Zijn batterijen zijn in 2 uur van leeg naar bijna vol te laden. Of zelfs in 20 minuten als de TX aan een hele snelle lader wordt gekoppeld. Volgens de LEVC – die eigendom is van de Chinese Volvo-eigenaar Geely – bespaart de TX zijn bestuurders zo’n 100 pond per week (113 euro) in vergelijking met de huidige dieseltaxi’s.

LEES OOK: AIRBUS – ‘VLIEGENDE TAXI OVER 4 JAAR IN DE LUCHT’

De auto is voor een groot deel uit aluminium opgetrokken, zodat het hoge gewicht van de batterij enigszins gecompenseerd wordt. Hoe zwaar de TX is, meldt de LEVC niet. Daarbij zou de taxi iets ‘luxer’ zijn dan zijn voorgangers. Er zijn minder trillingen, er is minder lawaai, er is wifi aan boord en er zijn oplaadpunten in de cabine voor mobiele telefoons. De TX biedt plaats aan zes passagiers. Eind 2020 moeten er in Londen zo’n negenduizend ‘zero-emissions’ taxi’s rondrijden. Vanaf 2018 is het in de Engelse hoofdstad verplicht voor taxi’s om een deels elektrische aandrijving te hebben.

Kahn Design buigt zich over laatste Londense taxi’s

Reageren op dit artikel:

Performance Parts
Vorig bericht

Audi speelt voor tuner met Audi Sport Performance Parts

Peugeot 308 GTi en 308 RC 2017 - Autovisie.nl
Volgend bericht

Autovisie Vlog: rijden in de nieuwe Peugeot 308 GTi en de 308 RC

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”