Lotus wil ons kennelijk niet te veel van het goede geven. Want de fabrikant bouwt helaas maar zestig exemplaren van de krachtigste Lotus ooit, de Evora GT430.

Lotus Evora GT430

Het model haalt 436 pk en 440 Nm uit een 3,5 liter Toyota-V6 met supercharger. En aangezien de Evora GT430 slechts 1258 kilogram weegt, zal het geen verrassing zijn dat de prestaties indrukwekkend zijn. De Lotus gaat in 3,7 seconden van stilstand naar 97 km/h (60 mph) en haalt een topsnelheid van 305 km/h.

LEES OOK: LOTUS EVORA SPORT 410 GP EDITION ROOKT JOHN PLAYER SPECIAL

Lotus heeft in totaal 35 kilogram van de Evora Sport 410 geschaafd, maar voegde ook weer 9 kilogram toe met bredere banden en een flinke achtervleugel. Die zou, samen met alle andere aerodynamische aanpassingen, voor tot wel 250 kilogram aan neerwaartse druk zorgen. De Lotus Evora GT430 is uitgerust met een handgeschakelde zesbak, een uitlaatsysteem van titanium, een lichter vliegwiel en een sperdifferentieel.

The name is Lotus… Lotus Evora Sport 410

Reageren op dit artikel:

autosleutel
Vorig bericht

Keyless entry steeds 'voordeliger' te kraken

F-150 Police Responder
Volgend bericht

Ford F-150 Police Responder vraagt 'Do you feel lucky, punk?'

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”