Er is een G20-top gaande in Hamburg en tienduizenden mensen hebben die gelegenheid aangegrepen om te protesteren. Eentje daarvan heeft het schijnbaar niet zo op Porsches.

Bij de Porsche-dealer in Hamburg gingen gistermorgen vroeg twaalf gloednieuwe Porsche Boxsters, Caymans, 911’s en Macans in vlammen op. Volgens de brandweer is het vuur zo goed als zeker aangestoken, waarschijnlijk door een of meer G20-protestanten. Porsche schat de financiële schade op meer dan een miljoen euro.

Negentien landen en EU

De G20 bestaat uit negentien landen en de Europese Unie. De twintig leden zijn goed voor ongeveer tachtig procent van alle wereldhandel en twee derde van de wereldbevolking. Ze komen ieder jaar bij elkaar om te praten over de wereldeconomie. Er is veel kritiek op de G20 en iedere G20-top is het toneel van massale protesten.

Porsche 911 GT2 RS: 700 pk op de achterwielen!

Reageren op dit artikel:

Opel Insignia - Ford Mondeo - Kia Optima - 2017 - Autovisie.nl
Vorig bericht

Gratis volledig artikel: Opel Insignia wint Autovisie triotest

McLaren Louwman Museum Foto: Noel van Bilsen
Volgend bericht

Historische McLarens ontmoeten elkaar in Louwman Museum

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”