Renault Sport ziet een hot hatch-versie van de Zoe wel zitten. Directeur Patrice Ratti heeft dat bevestigd tegenover Autocar. “We denken erover om een Zoe R.S. te bouwen, maar we moeten daar goed induiken, dus dat duurt nog even.”

Renault Zoe e-Sport Concept

“Batterijen zijn inmiddels zo goed dat het haalbaar is om een Zoe R.S. te bouwen”, aldus Ratti. “Dat was een paar jaar geleden nog niet het geval. Dus ja, wij zijn met onze eerste verkenningen begonnen. Een Renault Sport-auto moet een uitstekend weggedrag hebben en dat is de uitdaging bij een elektrische auto. Het hoge gewicht van de batterij en een wendbaarheid waar we trots op kunnen zijn, gaan moeilijk samen.”

Renault Zoe E-Sport Concept

Ratti: “De ongelofelijke acceleratie van een elektrische auto past goed bij Renault Sport. Renault is bovendien een voorloper op het gebied van elektrische voertuigen en wij zijn van plan om dat te blijven en uit te bouwen.” Eerder liet Renault al de Zoe E-Sport Concept zien. Een 1400 kilogram wegend studiemodel met 460 pk en 640 Nm. Van 0 naar 100 km/h? In 3,2 seconden. Van 0 naar de top van 210 km/h? In 10 seconden!

Sexy snel elektrisch: Renault Zoe e-Sport Concept

Reageren op dit artikel:

miljarden
Vorig bericht

'Miljarden verspild in ontwikkeling van zelfrijdende auto'

i30 Fastback
Volgend bericht

Hyundai i30 Fastback: Vijfdeurs coupé uit het Verre Oosten

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”