De oude adel is conservatief. Die schrok zich in 2003 een hoedje toen Rolls-Royce de bijna karikaturaal gestileerde Phantom onthulde. Dit keer zal er niemand van zijn stoel vallen, want de nieuwe Phantom lijkt weinig af te wijken van zijn voorganger.

Phantom

Het model – de achtste generatie van de Phantom – wordt op 27 juli pas officieel geïntroduceerd, maar kennelijk heeft iemand al beslag weten te leggen op een brochure of een configurator. Deze foto’s (ze zijn een beetje scheef) doken op op de Chinese website Autohome en tonen een duidelijk nieuwe, maar ook vrij bekend ogende luxelimousine.

Mulsanne-achtig

Hij kijkt wat frisser uit zijn koplampen en heeft een iets sierlijker aflopende daklijn. Door dat laatste lijkt hij een wat Bentley Mulsanne-achtig profiel te hebben gekregen. In het interieur zien we dat de traditionele klokkenwinkel is vervangen door een digitaal display. De rest van het dashboard is gewoon weer erg Rolls-Royce. Subtiel en rustig gestileerd, met zo min mogelijk knoppen.

Rolls-Royce Phantom vaart voor de laatste keer uit

Reageren op dit artikel:

Hyundai i30 N
Vorig bericht

Autovisie Vlog: Nader kennismaken met de Hyundai i30 N

Expander
Volgend bericht

Mitsubishi XM Concept gaat als Expander in productie

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”