Ron Dennis houdt het na 37 jaar voor gezien bij McLaren. Hij heeft zijn aandeel van 25 procent in de McLaren Technology Group en 11 procent in McLaren Automotive verkocht voor naar verluidt 275 miljoen pond (ruim 313 miljoen euro).

Ron Dennis

Dennis was sinds 1980 betrokken bij het Formule 1-team van McLaren, leidde het team dat de legendarische McLaren F1 ontwikkelde en stond aan de wieg van het huidige McLaren Automotive. Hij raakte in 2014 om onbekende redenen in conflict met de mede-eigenaren van McLaren. Dennis probeerde ze vervolgens uit te kopen, maar kreeg niet het benodigde kapitaal bij elkaar. Eind 2016 werd hij bij McLaren op een zijspoor gezet. En nu heeft Dennis helemaal niets meer van doen met het bedrijf dat hij groot maakte.

“Dennis raakte in 2014 in conflict met de mede-eigenaren van McLaren”

Het aandeel van Dennis is klaarblijkelijk verdeeld over de twee grootste aandeelhouders in McLaren: TAG Group en de Bahrain Mumtalakat Holding Company. Sjeik Mohammed Bin Essa Al Khalifa, directielid van de Bahrain Mumtalakat Holding Company, wordt de algemeen directeur van de nieuw opgerichte McLaren Group. Daaronder vallen de McLaren Technology Group (directeur: Zak Brown) en McLaren Automotive (directeur: Mike Flewitt).

LEES OOK: MCLAREN HEEFT EEN TOPJAAR ACHTER DE RUG

Ron Dennis werd afgelopen maand zeventig. Hij werkte in totaal 51 jaar in de Formule 1, waarvan 37 jaar bij McLaren. In 1980 ging het niet goed bij het Formule 1-team van McLaren. Dennis werd aangesteld als directeur en leidde het team al snel naar succes. In de jaren dat Dennis actief was bij McLaren haalde het team 158 raceoverwinningen en 17 wereldkampioenschappen. Dennis was ook teamleider toen de McLaren F1 in 1995 de overwinning op Le Mans pakte.

Eerste testnotities McLaren 720S (2017)

Reageren op dit artikel:

BMW i8 Roadster
Vorig bericht

Duurt even, maar de BMW i8 Roadster komt er echt aan

Manhattan V16
Volgend bericht

Godsil Manhattan V16: Amerikaanse Rolls-Royce op aardgas

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”