Een elektrische supersportwagen met ruim 1200 pk, vierwielaandrijving en een turbine als range extender? Dat klinkt als toekomstmuziek, maar het Britse Ariel staat wel degelijk op het punt om zo’n auto te onthullen.

Ariel

Ariel Atom

Volgens Autocar wordt het een van de snelst accelererende auto’s ooit. Hij zou in staat zijn om in 2,4 seconden van stilstand naar 100 km/h te sprinten. De nieuwe Ariel – die een top krijgt van 257 km/h – wordt ontwikkeld onder de codenaam P40 en moet in 2020 in productie gaan.

Turbinemotor

Voor de aandrijving zorgen vier elektromotoren, die elk zo’n 300 pk produceren. De batterijen moeten goed zijn voor een actieradius van maximaal 200 kilometer, of ongeveer een kwartier racen op een circuit. De Ariel P40 wordt uitgerust met een turbinemotor die als range extender fungeert.

Later deze maand

Ariel bouwt momenteel twee automodellen: de Atom en de Nomad. Die laatste werd in 2015 geïntroduceerd en is een lichtgewicht offroad buggy. De Atom – die al uit het jaar 2000 stamt – is bedoeld voor het betere ‘track day’-werk. De P40 wordt later deze maand onthuld.

Deze Ariel Aero-P Atom zuigt… Letterlijk

Reageren op dit artikel:

Ferrari Portofino
Vorig bericht

Gloednieuwe Ferrari Portofino volgt California T op

Morgan 3 Wheeler
Volgend bericht

Duik in de prijslijst: Drie wielen graag

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”