Aston Martin is boos. Het Verenigd Koninkrijk wil vanaf 2040 de verkoop van nieuwe benzineauto’s, diesels en dieselhybrides verbieden. En dat is ontzettend dom, volgens Aston Martin-baas Andy Palmer.

Vantage AMR

Palmer noemt de beslissing van de Britse overheid “desastreus en zinloos”. Volgens hem is er niet nagedacht over de 800.000 mensen die in de auto-industrie werken. “Dit gaat een enorme impact hebben op onder meer benzinestations en de Ford-medewerkers die in Bridgend motoren maken”, geeft Palmer als voorbeelden.

Timing is verschrikkelijk

“Als de Britse overheid wil dat wij onze verbrandingsmotoren gewoon maar weggooien, dan moet zij met ons samenwerken om tot een oplossing te komen. […] Aston Martin heeft niet het budget van Volkswagen of BMW. De timing van dit plan is echt verschrikkelijk. Het is ver genoeg van ons verwijderd dat we ons niet meteen zorgen hoeven te maken, maar het is dichtbij genoeg dat het invloed heeft op onze investeringsbeslissingen.”

Schaadt de economie

“Wij proberen de auto-industrie in het Verenigd Koninkrijk te houden”, gaat Palmer verder. “Dat wordt door Brexit al moeilijk en nu krijgen we ook nog dit erover heen.” Volgens de Aston Martin-baas gaan de overheidsplannen de Britse economie schaden. Hij denkt dat hij in de toekomst moet aankloppen bij Oosterse fabrikanten voor elektrische technologie. “Daar werken ze er al jaren aan”, zegt hij. “Met financiële steun van hun overheid.”

Elektrische RapideE

Overigens werkt Aston Martin al wel aan elektrische modellen. Over ongeveer twee jaar lanceert het merk de volledig elektrische RapideE. Palmer denkt dat het Britse verbod op verbrandingsmotoren onnodig is en sowieso weinig invloed zal hebben op de manier waarop de auto-industrie zich ontwikkelt. “Ik geloof werkelijk dat in 2030 zo’n veertig procent van het Britse wagenpark al uit plug-in hybrides zal bestaan.”

Groot-Brittannië: Brandstofmotoren vanaf 2040 verboden

Reageren op dit artikel:

A110 Cup
Vorig bericht

Alpine gaat racen met de A110 Cup

Ferrari Testarossa
Volgend bericht

Ferrari verliest rechten op naam Testarossa

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”