Pebble Beach staat weer voor de deur (begint deze week), dus druppelen de bijzondere nieuwe modellen langzaam binnen. BMW introduceert op het concours d’elegance de nieuwe Z4 en Aston Martin komt met de Vanquish Zagato Speedster en Shooting Brake.

Zagato Speedster

Van die eerste hebben we foto’s. De Speedster heeft in tegenstelling tot de Vanquish Zagato Volante geen cabriodak. De compleet open Aston is te herkennen aan de twee zwarte ‘bulten’ achter de stoelen en zal in een oplage van slechts 28 stuks worden gebouwd. Allemaal zijn ze al verkocht.

Praktische GT

De Shooting Brake houdt Aston Martin nog even onder een doek, al stuurde het merk wel een concepttekening van de ‘Zagato-stationwagon’ mee. Volgens Aston Martin is de Shooting Brake een praktische GT in de lijn van de Ferrari FF (dat laatste maken wij ervan).

Onder de hamer: Unieke Aston Martin Spyder Zagato

Net als de eerder geïntroduceerde Vanquish Zagato en Vanquish Zagato Volante worden er van de Shooting Brake 99 exemplaren geproduceerd. In totaal komen er dus 325 Vanquish Zagato’s.

Atmosferische V12

Ze zijn technisch gebaseerd op de Aston Martin Vanquish S, dus hebben ze een atmosferische V12 voorin met een vermogen van 600 pk. De gelimiteerde Zagato-modellen zijn uiteraard niet goedkoop. De Vanquish Zagato kostte in Nederland zo’n 560.000 euro, exclusief belastingen.

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster

Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

zagato-2017-201707210096

Aston Martin Vanquish Zagato

Aston Martin Vanquish Zagato Volante

Reageren op dit artikel:

Mazda RX-7
Vorig bericht

Onder de hamer: Mazda RX-7 Evo Group B - Nooit gebruikt

BMW Z4
Volgend bericht

Pebble Beach: Eerste glimp van BMW Z4 Concept

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”