In Spectre kwam de Aston Martin DB10 van James Bond met een enorme plons in een rivier terecht. Aston Martin heeft hem daar ogenschijnlijk weer uitgevist, want het ontwerp van deze nieuwe Vantage heeft wel erg veel weg van de ‘Bond car’.

Vantage

Geen verrassing natuurlijk. We zagen al eerder concepttekeningen van de Vantage, die lieten zien dat Aston Martin zeker niet met een mini-DB11 komt. Nee, de kersverse kleine Aston heeft duidelijke overeenkomsten met de DB10 die James Bond (Daniel Craig) in Spectre bestuurde. Daarbij doet de laag geplaatste grille ook zeker denken aan die van de gelimiteerde Vulcan.

Twinturbo V8

Voor de aandrijving van de Vantage zorgt waarschijnlijk dezelfde 4,0 liter twinturbo V8 die ook in de DB11 V8 zit. Het blok komt van AMG, maar is voor Aston Martin op details aangepast. In de DB11 levert de krachtbron 510 pk en 675 Nm koppel en is hij goed voor een sprint naar 100 km/h in precies 4,0 seconden.

Twaalf jaar

De huidige Vantage is sinds 2005 op de markt. En in die twaalf jaar hebben de tijdloze lijnen van de auto nauwelijks aan elegantie ingeboet. Technisch kan de V8 / V12 Vantage echter al een tijdje niet meer meekomen met de concurrentie. Daarom onthult Aston Martin eind dit jaar de nieuwe generatie. Of die er ook weer als V12 Vantage komt, is niet bekend.

Concepttekeningen Aston Martin Vantage

Aston Martin DB10

Review: Aston Martin DB11 (2017)

Reageren op dit artikel:

Jaguar XJR575
Vorig bericht

Duik in de Prijslijst: Op zoek naar een limousine met power

Opel
Volgend bericht

Opel en Vauxhall nu officieel eigendom PSA Group

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”