Om Darth Vader uit Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith aan te halen: “Nooooooooo!” Maar het antwoord is toch echt ‘yes’. Aston Martin gaat zijn hele modellengamma elektrificeren.

Aston Martin Valkyrie

Volgens Aston Martin-baas Andy Palmer zijn alle modellen tegen 2025 voorzien van een hybride aandrijflijn. Zo’n 25 procent van alle Aston Martins zal vijf jaar later volledig elektrisch zijn. De eerste stappen daarnaartoe worden gezet met de RapidE, een elektrische variant van de Rapide die in 2019 op de markt komt en in een oplage van 155 stuks wordt gebouwd.

Williams Advanced Engineering

Palmer zei tegen de Financial Times dat Aston Martin alle elektrische systemen zelf ontwikkelt met hulp van Williams Advanced Engineering. De batterijen voor toekomstige elektrische Astons komen van een externe partij, liet hij weten. “De RapidE staat voor een duurzame toekomst”, aldus Palmer. “Een toekomst waarin Aston Martin-waarden als stijl en performance worden verbeterd door de toepassing van een emissieloze aandrijflijn.”

Sjoerds Weetjes #40: Waarom kwam Aston Martin met de Cygnet?

Reageren op dit artikel:

hot hatch
Vorig bericht

Kia komt met fraaie 'hot hatch'-studie

Jelle Tjebbes, productplanner Hyundai Design. Foto: Noël van Bilsen
Volgend bericht

Met Fastback is Hyundai i30-project voltooid

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”