Voormalige topman van Lamborghini en de huidige baas van Audi Sport, de aimabele Stephan Winkelmann, wordt de nieuwe baas van Bugatti. Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde freelance automotive journalist Greg Kable.

Stephan Winkelmann

De 52 jarige Winkelmann neemt de topfunctie van de 52 jarige Wolfgang Dürheimer over. Het betreft alleen de positie bij Bugatti. Dürheimer blijft de kopman van Bentley, zo geven bronnen binnen de Volkswagen Groep aan Kable aan.

Bugatti ChironWinkelmann bekleedt sinds begin vorig jaar de positie van ceo bij Audi Sport, voorheen Quattro GmbH genaamd. Voordat hij bij Audi aan de slag ging, was hij van 2005 tot en met 2016 de succesvolle baas van Lamborghini. Hij zorgde ervoor dat Lamborghini qua grootte enorm groeide en recordcijfers als het om productie-aantallen ging neerzette. Winkelmann was een groot voorstander van een derde productlijn. Eind dit jaar komt de Urus-SUV, die onder bewind van Winkelmann werd bedacht.

Bij Bugatti moet Winkelmann volgens Kable zich gaan toeleggen op de ontwikkeling van het merk. Van de 500 te bouwen Chirons zijn er een kleine 300 verkocht.

Reageren op dit artikel:

ATS GT
Vorig bericht

ATS pakt McLaren 650S als basis

Nissan 370z
Volgend bericht

Opgefriste Nissan 370Z Coupé direct herkenbaar

Sjoerd van Bilsen

Sjoerd van Bilsen

Nieuwsverslaggever die altijd de achterliggende gedachte wil weten en zoekt naar het nieuws dat de auto-industrie graag verborgen houdt. Heeft een grote liefde voor Donkervoort en verzamelt alles van auto’s, zoals folders, miniatuurmodellen en goodies.