Wat hebben Rolls-Royce en Bentley de laatste tijd toch met de kleur zwart? Hebben ze (enigszins verlaat) de band The Cure ontdekt? Want na Rolls-Royce met zijn Black Badge komt Bentley nu met zijn Flying Spur Black Edition.

Black EditionNiet dat deze Flying Spur zwart is overigens. Dat Black Edition slaat vooral op de exterieurdetails. Bentley monteert koplampen en achterlichten met een donkere tint, zwarte sierlijsten, zwarte spiegelbehuizingen, zwarte remklauwen en zwarte 21 inch lichtmetalen wielen. In het interieur waan je je in de zitkamer van een goth, maar dan wel eentje die iets wordt verlicht door een contrastkleur (in dit geval rood).

Flying Spur V8 S

De Flying Spur Black Edition is er als V8 S. Dat betekent dat hij een 4,0 liter twinturbo V8 onder de motorkap heeft. Een krachtbron die 528 pk en 680 Nm produceert en daarmee goed is voor een topsnelheid van 306 km/h. Wat de Flying Spur Black Edition kost is niet bekend. De ‘gewone’ Flying Spur V8 S moet in Nederland minimaal zo’n 250.000 euro opleveren.

Autovisie Vlog: Eerste testnotities Bentley Flying Spur V8 S

Reageren op dit artikel:

AMC Hornet
Vorig bericht

Onder de hamer: AMC Hornet uit The Man with the Golden Gun

Mercedes AMG Hypercar
Volgend bericht

Mercedes-AMG heeft Project One onder kopers verdeeld

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”