De BMW X2 is een vreemde auto. Niet qua design, want dat is vrij conventioneel, maar qua positionering. Hij moet het sportievere alternatief zijn voor de X1, maar ontbeert de aflopende daklijn van de X4 en X6.

BMW X2

De X2 zal in september op de IAA in Frankfurt te zien zijn, samen met de nieuwe Z4 en i8 Spyder. Zoals gezegd is het model geen coupé-SUV, maar volgens BMW zou hij zich toch onderscheiden van de X1. Onder meer door de nieren (die bij de X2 ‘op de kop’ staan) en het BMW-logo op de c-stijl (à la onder meer de BMW 3.0 CSL).

Voorwielaandrijving

Onderhuids leunt de X2 uiteraard op vertrouwde techniek. Hij staat op het UKL-platform van BMW, waarop ook de X1, 2 Active Tourer en 2 Grand Tourer staan. De X2 heeft voorwielaandrijving, maar kan ook als vierwielaandrijver worden besteld. Het model komt er eveneens als plug-in hybride, met een een elektromotor op de achteras. De BMW X2 staat volgend jaar bij de dealers.

Patenttekeningen BMW X2

BMW Concept X2

Ook Europa en VS starten onderzoek kartel BMW, Daimler, VW

Reageren op dit artikel:

Honda NSX - Autovisie.nl
Vorig bericht

Autovisie TV: laagvliegen met de Honda NSX (2017)

Bentayga
Volgend bericht

Rolls-Royce doet schamper over de Bentley Bentayga

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”