Dit is de BMW Z4 Concept… Of de BMW Z5 Concept. Want over de naam weten we nog steeds niets. Wat opvalt? Het studiemodel – dat deze week op het Pebble Beach Concours Elegance staat – oogt buitengewoon agressief.

BMW Z4

Net als de BMW 8 Serie Concept van een tijdje geleden. De strijdlustige look hangt vooral samen met de relatief lage plaatsing van de grille en de hoger ingebouwde, knijpende koplampunits. Nou is de Z4/Z5 Concept uiteraard een studiemodel, dus verwacht dat de reguliere Z4/Z5 uiteindelijk in een behoorlijk getemde vorm op de markt komt.

Toyota Supra

De nieuwe Z4/Z5 is ontwikkeld in samenwerking met Toyota. Wat levert dat het Japanse merk op? Een gloednieuwe Toyota Supra! Dat model heeft een ontwerp dat elementen van de Toyota FT-1 Concept uit 2014 leent, zoals het ‘double bubble’-dak, de puntige neus en de ‘ducktail’-achterklep. De laatste Supra van de vorige generatie ging in 2002 uit productie.

Spektakelstuk van BMW op Villa d’Este, de Concept 8 Series

Reageren op dit artikel:

Zagato Speedster
Vorig bericht

Aston Martin Vanquish Zagato als Speedster en Shooting Brake

Heritage Edition
Volgend bericht

Ford GT '67 Heritage Edition: Ode aan Le Mans-winnaar

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”