Dit is de BMW Z4 Concept… Of de BMW Z5 Concept. Want over de naam weten we nog steeds niets. Wat opvalt? Het studiemodel oogt in ieder geval buitengewoon agressief.

BMW Z4

Net als de BMW 8 Serie Concept van een tijdje geleden. De strijdlustige look hangt vooral samen met de relatief lage plaatsing van de grille en de hoger ingebouwde, knijpende koplampunits. Nou is de Z4/Z5 Concept uiteraard een studiemodel, dus verwacht dat de reguliere Z4/Z5 uiteindelijk in een behoorlijk getemde vorm op de markt komt.

Toyota Supra

De nieuwe Z4/Z5 is ontwikkeld in samenwerking met Toyota. Wat levert dat het Japanse merk op? Een gloednieuwe Toyota Supra! Dat model heeft een ontwerp dat elementen van de Toyota FT-1 Concept uit 2014 leent, zoals het ‘double bubble’-dak, de puntige neus en de ‘ducktail’-achterklep. De laatste Supra van de vorige generatie ging in 2002 uit productie.

Spektakelstuk van BMW op Villa d’Este, de Concept 8 Series

Reageren op dit artikel:

Zagato Speedster
Vorig bericht

Aston Martin Vanquish Zagato als Speedster en Shooting Brake

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”