Een grote Chinese autofabrikant zou Fiat Chrysler Automobiles (FCA) willen kopen, aldus Automotive News. Er zou eerder deze maand een bod zijn uitgebracht, maar dat is door FCA afgewezen.

Fiat Chrysler

Het bod is naar verluidt ietsje hoger geweest dan de marktwaarde van FCA. En dat vond het Italiaans Amerikaanse bedrijf niet voldoende. Volgens Automotive News zijn er vertegenwoordigers van Chinese producenten gesignaleerd bij het FCA-hoofdkwartier in Auburn Hills, Michigan. Daarbij zouden hooggeplaatste FCA-medewerkers bij Great Wall Motor Company in China zijn geweest.

Gestroomlijnd

Algemeen directeur Sergio Marchionne heeft FCA de laatste jaren flink gestroomlijnd, ogenschijnlijk met het oog op een toekomstige verkoop van het bedrijf. Voor de Chinezen is vooral het wereldwijde netwerk van FCA belangrijk. Daarbij zijn vooral de merken Jeep en Ram behoorlijk winstgevend. Verder zouden Chrysler, Dodge en Fiat wel worden meegenomen in een mogelijke verkoop en Maserati en Alfa Romeo niet, aldus Automotive News.

Fiat Chrysler haalt 1,33 miljoen auto’s terug

Reageren op dit artikel:

Porsche
Vorig bericht

Only in America: Vergoeding voor spiegelend Porsche-dashboard

Mazda RX-7
Volgend bericht

Onder de hamer: Mazda RX-7 Evo Group B - Nooit gebruikt

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”