Onder meer Aston Martin, BMW, Ferrari, Jaguar Land Rover en Mercedes-Benz hebben officiële restauratieafdelingen. In Japan is Mazda er nu ook mee begonnen, maar dan alleen voor de MX-5 NA.

MX-5 NA

Oftewel, voor de allereerste MX-5 (1989 – 1997). Vanaf volgend jaar kunnen eigenaren van een Eunos Roadster (zoals de MX-5 in Japan heet) hun roadster afleveren bij Mazda voor een volledige restauratie. Aanmelden ervoor kan na de zomervakantie al.

Nardi-stuurwiel

Daarbij biedt Mazda ook weer onderdelen voor de MX-5 / Eunos Roadster NA aan, zoals de originele Bridgestone SF-325-banden, de cabriokap en het Nardi-stuurwiel.

Alleen voor Japan

Helaas is de restauratieservice van Mazda (voorlopig?) alleen beschikbaar voor Japanse klanten. Nissan kondigde eerder dit jaar een vergelijkbaar programma aan voor Japanse eigenaren van een Skyline GT-R.

Eerste testnotities: Mazda MX-5 RF (2017)

Reageren op dit artikel:

CLS 53
Vorig bericht

Mercedes-AMG CLS 53 eerste van nieuwe AMG-lijn

jaguar-f-type-svr-opening
Volgend bericht

Duik in de Prijslijst: Tweepersoons supercabrio’s

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”