Normaal gesproken interesseert het ons niet zo wie wat koopt. Maar de Amerikaanse zakenman Michael Fux heeft nu toch wel een bijzonder tweetal besteld: een paarse Rolls-Royce Dawn en een paarse McLaren 720S.

Michael Fux

Om met de McLaren te beginnen. Die draagt een hele speciale MSO-kleur die zelfs naar Fux is vernoemd: Fux Fuchsia. Volgens McLaren is de tint echter ontwikkeld door Rolls-Royce en slechts verfijnd door MSO. Fux Fuchsia is onder meer terug te vinden in het witte interieur van de McLaren, onder meer op het stuur.

Paarse bloemen

En dan is er nog de Rolls-Royce Dawn. Fux zou vorig jaar op Pebble Beach bloemen in deze paarse kleur hebben gevonden en daarmee naar Rolls-Royce zijn gestapt. De Amerikaan heeft nog veel meer Rolls-Royces. De meeste daarvan zijn eveneens in bijzondere kleuren gespoten, zoals Fux Blue, Fux Intense Jade Pearl, Fux Candy Red en Rux Aequus Green Jade Pearl.

McLaren 720S Fux Fuchsia

Rolls-Royce Dawn in Fux

Reageren op dit artikel:

Kode 0
Vorig bericht

Kode 0: Ontwerper Okuyama sleept Aventador de 70s in

BMW M5
Volgend bericht

Lekkage: Nieuwe BMW M5 druppelt het web op

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”