De IAA mag dit jaar wel een eigen energiecentrale op de beursvloer neerzetten, zoveel elektrische modellen worden er geïntroduceerd. Mini steekt in Frankfurt bijvoorbeeld deze Electric Concept (originele naam…) in het stopcontact.

Electric Concept

Beetje raar, Mini roept vooral van alles over hoe de Electric Concept eruit ziet, maar niks over de aandrijflijn. Het uiterlijk ligt erg in lijn met de huidige Mini hatchback en vertoont slechts enkele concept car-geintjes. En dat is niet zo gek, want Mini introduceert al in 2019 een productieversie van deze Electric Concept.

Mini E

Er was ooit al een elektrische Mini. Deze Mini E werd in 2009 onthuld en in een oplage van slechts zeshonderd stuks gebouwd. Hij werd gebruikt als onderzoeksvoertuig en leidde onder meer tot de ontwikkeling van de BMW i3 (die net is gefacelift). Momenteel heeft Mini de Cooper S E Countryman ALL4 in productie, een plug-in hybridevariant van de Countryman.

Mini sluit bij Brexit vertrek uit Engeland niet uit

Reageren op dit artikel:

BMW i3
Vorig bericht

Vernieuwde BMW i3 krijgt sportieve i3s-variant

Peugeot 5008
Volgend bericht

Duik in de Prijslijst: Grote kerels met een klein hartje

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”