Autovisie
Autovisie Nieuws 10 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Topversie Kia Stinger kost een ton

De snelste Kia ooit is ook de duurste Kia in Nederland ooit. Als de topversie Kia Stinger dit najaar in de showroom staat, moet je minimaal 99.995 euro meebrengen om hem er ook uit te rijden. Toch kun je uiteraard ook een goedkopere versie kopen…

Drie motoren

Kia levert de Stinger namelijk met drie motoren in ons land. De 2,2 liter diesel met 200 pk / 400 Nm trapt af voor 59.995 euro. Wil je op benzine rijden, dan heeft Kia een 2,0 liter turbomotor met 255 pk en 353 Nm beschikbaar voor 67.995 euro. Wil je de absolute topversie, met zijn 370 pk sterke 3,3 liter V6 twin-turbo en vierwielaandrijving? Tja, dan moet je toch echt 99.995 euro afrekenen.

Luxe uitgerust

Zoals je mag verwachten bij een topmodel zit het met de standaarduitrusting wel goed. Zo beschikt hij over leren bekleding (zwart, grijs of rood), heeft hij geventileerde en verwarmde voorstoelen, is de hemel bekleed met suède, heeft hij een 8 inch scherm voor het infotainmentsysteem en een Harman Kardon geluidssysteem met 15 speakers. Geregelde cruise control, 3-zone geregelde airconditioning, LED-verlichting, een head-up display en een glazen schuifdak zijn eveneens standaard. Zelfs metallic lak en een volwaardig lichtmetalen reservewiel zijn inbegrepen in de prijs. Ook actieve veiligheidssystemen zijn allemaal standaard: onder meer dodehoekdetectie, rijstrookassistent en een noodremassistent zitten op de auto.

Kia Stinger GT

De topversie, de Kia Stinger GT, voegt nog enkele zaken toe. Zo heeft hij naast vierwielaandrijving ook adaptieve dempers, Brembo remmen en speciale 19 inch wielen. In het interieur monteert Kia andere voorstoelen die een opblaasbare wang hebben, zodat je beter op je plek blijft zitten bij stevig stuurwerk. Voor alle modellen van de Stinger geldt overigens – net als voor alle andere Kia’s – zeven jaar garantie.

Dit najaar staat de Kia Stinger in een select aantal Kia showrooms.

Autovisie Vlog: Werner Budding rijdt de Kia Stinger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.