Toyota en Mazda gaan nog nauwer samenwerken. Ze bouwen een gezamenlijke fabriek in de Verenigde Staten en slaan de handen ineen om elektrische voertuigen te ontwikkelen.

Toyota

Fotocredit: Christopher Jue / EPA

De overeenkomst tussen Toyota en Mazda is een uitbreiding van de deal die al in 2015 is gesloten. Beide fabrikanten nemen een aandeel in elkaar ter waarde van 382 miljoen euro. Dat betekent dat Toyota een aandeel van 5,05 procent in Mazda krijgt en Mazda een aandeel van 0,25 procent in Toyota krijgt.

Amerikaanse fabriek

Toyota en Mazda gaan samenwerken op het gebied van elektrische auto’s, infotainment, connectiviteit en veiligheidssystemen. Daarbij steken ze 1,35 miljard euro in de bouw van een Amerikaanse fabriek, die vanaf 2021 zo’n 300.000 auto’s per jaar moet kunnen bouwen en waar ongeveer 4000 mensen komen te werken.

Peperdure Toyota Yaris GRMN laat spierballen rollen

Reageren op dit artikel:

160067-car-Ferrari_GTC4Lusso_side_LR
Vorig bericht

Sergio Marchionne: 'Ferrari komt toch met een super-SUV'

Sjoerds Weetjes - Volkswagen Golf GTI - Autovisie.nl
Volgend bericht

Sjoerds Weetjes #39: De Golf GTI was moeilijk te vervoeren

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”