Hoe zou een kathedraal met een open dak eruit zien? Nou, zo. Want nondeju, wat is de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet een monument van een auto geworden!

Vision Mercedes-Maybach

Het enorme apparaat is 5,7 meter lang, 2,1 meter breed, 1,3 meter hoog en rolt op 24 inch lichtmetalen spaakwielen. De motorkap van de Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is immens, maar daaronder schuilt geen motor. Onder twee kleppen – die als vleugels vanuit het midden scharnieren – bevinden zich opbergvakken met daarin onder andere op maat gemaakte koffers verwerkt.

Vier elektromotoren

De Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet is immers elektrisch. Net als zijn voorganger wordt hij aangedreven door vier elektromotoren (op elk wiel één) en brengt hij 750 pk aan het asfalt. Dat zou genoeg moeten zijn om de sloep in minder dan 4 seconden naar 100 km/h te slingeren. De topsnelheid van de 6 ligt op 250 km/h. Zijn batterijen hebben peut voor een NEDC-actieradius van 500 kilometer.

Parijs 2016: Mercedes-Maybach heeft de langste

Reageren op dit artikel:

De robuuste voorzijde, gespierde flanken, brede schouders en grote lichtmetalen wielen geven deze crossover de looks van een partner die geen enkele uitdaging uit de weg gaat.
Vorig bericht

De nieuwe Renault KOLEOS De crossover van Renault

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”