Deze Mazda RX-7 Evo is een tijdcapsule. Hij is gemaakt voor de Groep B-rallyklasse uit de jaren tachtig, maar heeft nooit een centimeter aan rallyproef gezien.

Mazda RX-7

Voor homologatie moest Mazda twintig RX-7 Evo’s bouwen, maar door het verscheiden van Groep B in 1986 bleef de teller steken op slechts zeven. Dit is chassisnummer MRTE 019. Hij stamt uit 1985 en is, anders dan zijn zes broeders (of zusters, zo u wilt), nooit gebruikt.

Mazda Racing Team Europe

Hij kwam na het verscheiden van Groep B bij het Mazda Racing Team Europe in België terecht en werd begin jaren negentig door de Zwitserse Mazda-importeur gekocht. Daarna veranderde hij drie keer van eigenaar en nu wordt de RX-7 op 6 september geveild bij RM Sotheby’s in Londen.

Wankelmotor met ruim 300 pk

Volgens het veilingshuis is het goed mogelijk dat deze Mazda RX-7 de enige niet gebruikte Groep B-auto ter wereld is. De 1,3 liter wankelmotor onder de kap heeft dus nog nooit zijn vermogen van ruim 300 pk geproduceerd. Wat de Mazda RX-7 Evo moet opbrengen, is nog niet bekend.

Reageren op dit artikel:

Fiat Chrysler
Vorig bericht

'Chinese fabrikant wil Fiat Chrysler overnemen'

Zagato Speedster
Volgend bericht

Aston Martin Vanquish Zagato als Speedster en Shooting Brake

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”