Heeft u ook zo’n hekel aan mensen die u in de file aanstaren? Dan moet u zeker niet in een Kia Optima Sportswagon gaan rijden. Die is gemaakt om gezien te worden en trekt door zijn scherpe lijnen meteen alle aandacht.

Kia Optima Sportswagon

Wie zegt dat zakelijk rijden saai moet zijn? Kia in ieder geval niet. De Optima Sportswagon is scherp gelijnd en staat vol zelfvertrouwen op zijn wielen. Kia’s eerste stationwagon in het D-segment is direct als Kia herkenbaar, onder meer door zijn kenmerkende ‘tiger nose’-grille. Hij is dit jaar door de juryleden van de prestigieuze iF Design Award beloond met de prijs voor het beste Product Design. Toch is hij meer dan alleen een ‘pretty face’.

Voorzien van alle luxe

De Kia Optima Sportswagon heeft ook nog inhoud. Want achter zijn automatische achterklep gaat een kofferbak van 522 liter schuil. Een bagageruimte die heel eenvoudig te vergroten is tot 1686 liter door de achterbank neer te klappen. De Optima Sportswagon is echter niet alleen een pakezel. De grote Kia is voorzien van alle luxe, zoals stoelventilatie, een Harman Kardon™ Premium Sound System, een draadloze telefoonlader en een infotainmentsysteem dat op stemcommando’s reageert.

Zuinig en krachtig

Zijn bestuurder profiteert bovendien van een regensensor, parkeersensoren en altijd waakzame veiligheidssystemen. De 1.7 CRDi-dieselmotor van de Optima Sportswagon is zuinig en krachtig. Hij levert 141 pk en 340 Nm en is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een DCT-automaat met dubbele koppeling. De rijk uitgeruste Kia Optima Sportswagon is verkrijgbaar vanaf 33.970 euro en zakelijk te rijden met een netto bijtelling van 245 euro per maand.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OVER DE OPTIMA SPORTSWAGON OP KIA.NL


Reageren op dit artikel:

Bingo Sports
Vorig bericht

Autospot: Op bezoek bij Bingo Sports in Tokio

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht