Deze Alpina D5 S of een BMW M550d? Dat is nu de keuze. Ze zijn bijna even sterk, bijna even snel, maar de Alpina is natuurlijk een stuk exclusiever.

Alpina D5 S

De cijfers eerst. De BMW M55od heeft een 3,0 liter zescilinder twinturbodiesel aan boord, die 400 pk en 760 Nm levert. De Alpina zet daar een vergelijkbare motor tegenover, maar dan met 388 pk en 800 Nm. Van stilstand naar 100 km/h gaan ze allebei in 4,4 seconden. In de BMW grijpt de begrenzer echter in bij 250 km/h, waardoor de Alpina snel uitloopt richting zijn top van 286 km/h.

Alpina-wielen

Net als de BMW heeft de Alpina het xDrive-vierwielaandrijvingssysteem. De D5 S is leverbaar als sedan en als Touring. Die laatste is ietsje langzamer. Hij doet de sprint in 4,6 seconden en haalt een topsnelheid van 283 km/h. Uiterlijke kenmerken zijn uiteraard de 20 inch lichtmetalen Alpina-wielen, een diepere frontspoiler en de vier uitlaatpijpen aan de achterkant.

Reageren op dit artikel:

Volkswagen Polo 2017 review - Autovisie.nl
Vorig bericht

Review: Volkswagen Polo (2017)

Kia Picanto
Volgend bericht

Kia Picanto X-Line doet een offroader na

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”