Een vooruitblik op het Audi-nieuws op de IAA. Het merk uit Ingolstadt neemt twee concept cars mee – de auto op de illustraties moet een coupé-SUV voorstellen – en een achterwielaangedreven R8.

audi-iaa-concept

De coupé-SUV heeft (uiteraard) een aantal elektromotoren onder de carrosserie. Die leveren samen ruim 500 pk en kunnen desgewenst behoorlijk autonoom worden ingezet. Het studiemodel zou, volgens Audi, vrijwel volledig zelfrijdend zijn (Level 4). De andere, eveneens elektrische concept car die het merk meebrengt naar IAA is naar verluidt helemaal autonoom (Level 5) en heeft een actieradius van 700 tot 800 kilometer.

RS4 en achterwielaangedreven R8

Verder is de Audi-stand in Frankfurt gevuld met de kersverse A8, de nieuwe RS 4 Avant (450 pk en 600 Nm uit een 2,9 liter twinturbo V6) en een achterwielaangedreven variant van de R8. Tot nu toe was de supercar van Audi er alleen maar met Quattro-vierwielaandrijving. De auto waarmee hij zijn techniek deelt, de Lamborghini Huracán, is a langer als achterwielaandrijver te bestellen.

Nieuwe modelaanduidingen Audi zijn… even wennen

Reageren op dit artikel:

DB11 V8
Vorig bericht

Aston Martin DB11 V8 kost in Nederland 230.000 euro

Porsche 911 GT3 Touring Package - Autovisie.nl
Volgend bericht

Spoilerloos, met handbak: Porsche 911 GT3 Touring Package

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”