Daar is de schrik van iedere viervoeter! Dit is de vierde generatie Audi RS 4 Avant. Niet met een V8 dit keer, maar met een 2,9 liter biturbo V6. En ruimte achterin voor een hele roedel.

Audi RS 4 Avant

Net als in de Audi RS 5 produceert die krachtbron 450 pk en 600 Nm. Daarmee gaat de Audi RS 4 Avant in 4,1 seconden van stilstand naar 100 km/h (3,9 seconden voor de RS 5) en haalt hij een afgeregelde top van 250 km/h (gooi er wat geld tegenaan en de begrenzer kan er vast wel af). Schakelen gaat met een achttrapsautomaat, via welke de aandrijfkrachten naar alle vier wielen gaan uiteraard.

Nogaro Blue

Qua uiterlijk is het recept min of meer hetzelfde gebleven als bij voorgaande generaties RS 4 Avant. Wielkasten die 3 centimeter zijn ‘uitgeklopt’, ovale uitlaatpijpen, een aanzienlijke diffuser, grotere luchtinlaten, 19 inch lichtmetalen wielen en dikker bumper- en spoilerwerk. De introductiekleur van de RS 4 Avant is Nogaro Blue. Moeten we die kennen? Jazeker, die zat op de legendarische Audi RS 2 Avant (1994 – 1995).

Reageren op dit artikel:

Land Rover Discovery SVX
Vorig bericht

IAA Frankfurt 2017: Land Rover Discovery SVX en Jaguar E-Pace

BMW X7
Volgend bericht

IAA Frankfurt 2017 - BMW X7 en BMW 8 Serie

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”