Deze BMW X7 Concept heeft net twee vingers in zijn neus gehad. Althans, zo lijkt het. Want damn, wat zijn de ontwerpers in München uitgeschoten met hun potloden toen ze de nieren van deze reus tekenden.

BMW X7 Concept

We begrijpen het aan de ene kant wel. De BMW X7 is een grote auto, dus kun je niet met een paar pieterpeuterige niertjes aankomen. Maar of deze varkenslook nou geslaagd is, vragen we ons af. Verder is de X7 Concept gewoon te bonkig en klopt er te weinig van het design. Kijk maar eens naar de luchtuitlaat achter de voorste wielkasten en de zilverkleurige lijn over de flanken. Die vallen volledig uit de toon bij de vouwen in de portieren. En dan zijn er nog die rare verticale luchtuitlaten onder de achterlichten. Ze zijn te recht en te hoekig om bij de vloeiende vormen van het plaatwerk te passen.

Typisch BMW-interieur

Het interieur is dan wel weer fraai op een typische BMW-manier. We zien elementen van alle huidige modellen, aangevuld met wat concept car-gekkigheid. Zie de vele glimmers in het interieur en de versnellingspook van de automatische versnellingsbak die nogal een juweel lijkt te zijn, wat dan weer mooi overeenkomt met de enigszins protserige buitenkant van de X7 Concept. Hoe dan ook, of het allemaal echt zo’n drama is met het nieuwste studiemodel van BMW zullen we volgende week op de IAA zien.

BMW M5 net door de 600 pk-grens heen

Reageren op dit artikel:

Proceed Concept
Vorig bericht

Kia Proceed Concept is snaarstrakke station

Porsche 997 GT2 RS
Volgend bericht

Sjoerds Weetjes #44: De Porsche 997 GT2 RS

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”