Hier worden we blij van. Kijk nou eens wat voor heerlijk retrokarretje Honda heeft meegenomen naar de IAA! En jawel, de Urban EV Concept gaat volgens Honda nog in productie ook.

Honda Urban EV

We zouden hem in 2019 in de Europese showrooms moeten terugzien, aldus de fabrikant. Honda noemt nog geen specificaties, dus we weten alleen dat de Urban EV Concept elektrisch is en 10 centimeter korter dan een Honda Jazz. Zijn lengte komt daarmee uit op 3,895 meter.

Blauw verlicht

Het Honda-logo in de neus wordt blauw verlicht. Iets wat een designkenmerk van toekomstige elektro-Honda’s gaat worden. Naast het logo (zowel aan de voor- als aan de achterkant) kunnen tekstboodschappen worden geprojecteerd, maar ook het laadniveau van de batterijen.

Breedbeeldtelevisie

De cabine is licht, met veel glas en dunne raamstijlen, en biedt plaats aan vier personen. Het hout op het dashboard zet de retrostyling van de buitenkant voort, maar die enorme breedbeeldtelevisies daar bovenop en in de deuren brengen ons weer terug naar de eenentwintigste eeuw.

Reageren op dit artikel:

BMW i Vision Dynamics
Vorig bericht

BMW i Vision Dynamics: Zo teken je een elektrosedan!

Porsche Cayenne
Volgend bericht

IAA Frankfurt 2017: Porsche Cayenne, 911 GT3 Touring Package

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”