Het is goed dat er in koeienletters JAGUAR op de flanken van deze Jaguar Future-Type staat, anders hadden we niet geweten dat het een Engelse roofkat was.

Future Type

Qua uiterlijk is er immers weinig Jaguars aan. Het wagentje past zo in de film Blade Runner 2049, dat zeker, maar erg herkenbaar is hij niet. De Future-Type is Jaguars visie voor de toekomst. En in de toekomst zitten we blijkbaar met zijn drieën in de auto, want meer plek is er niet in de ‘Jaaaagggg’.

Sayer

Loopt de Future Type op kolen en levende ijsberen? Nee, natuurlijk niet. Het is elektriciteit wat de klok slaat onder kap. Zelf rijden kun je in de autonome Jaguar wel degelijk, maar dat doe je dan met een stuur waarin een kunstmatige intelligentie ‘leeft’. Je kunt deze Sayer voor je aan het werk zetten door hem stemcommando’s te geven. Sayer – genoemd naar Malcolm Sayer, ontwerper van de E-Type – kan honderden taken uitvoeren.

Future Type

Een stuurwiel dat een tafel in een restaurant kan boeken, klinkt absurd en hoorde enkele jaren geleden in een aflevering van Futurama thuis, maar wordt volgens Jaguar echt werkelijkheid. Het is overigens nog maar de vraag of je de Future Type ook echt bezit. Jaguar voorziet een toekomst waarin alleen het stuurwiel jouw eigendom is en waarin je de Future Type met anderen deelt.

Jaguar E-Pace kurkentrekkert zich naar een wereldrecord

Reageren op dit artikel:

GSi Sports Tourer
Vorig bericht

Opel Insignia GSi ook als Sports Tourer en turbodiesel

Proceed Concept
Volgend bericht

Kia Proceed Concept is snaarstrakke station

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”