Dit kunnen we toch wel agendanieuws noemen. Want als er een Lamborghini Aventador S komt, komt er ook een Lamborghini Aventador S Roadster. Zo klaar als een klontje.

Aventador S RoadsterMoeten we het nog over de uiterlijke veranderingen hebben? Niet echt, maar we doen het kort. Vooraan zijn er twee slangentanden, aan de achterkant is er een gewijzigde uitlaat met drie openingen en op de flanken hebben de ontwerpers een geinig trucje uitgehaald met de achterste wielkasten. Die lijken heel erg op die van de allereerste Countach.

Plus 40 pk

Onderhuids heeft Lamborghini natuurlijk aan de 6,5 liter V12 van de Aventador gesleuteld. Daar komt nu 740 pk uit in plaats van 700 pk. Echter, omdat de Roadster 50 kilogram zwaarder is dan de dichte Aventador S blijft hij op de sprint ietsje achter. Hij gaat in 3,0 seconden van stilstand naar 100 km/h (2,9 seconden voor de coupé) en haalt een top van 350 km/h. Ander verschil met de S-loze Aventador? De toevoeging van vierwielsturing.

Eerste testnotities: Lamborghini Huracan Performante (2017)

Reageren op dit artikel:

Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet, 2017
Vorig bericht

In het nieuw: Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en Cabriolet

GSi Sports Tourer
Volgend bericht

Opel Insignia GSi ook als Sports Tourer en turbodiesel

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”