Nog een raceauto, maar dan een echte dit keer. De Lamborghini Huracán LP620-2 Super Trofeo Evo is een speeltje voor de rijken. Voor ‘gentlemen drivers’ die uitkomen in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo-raceserie.

Super Trofeo Evo

De Evo is een opgewaardeerde versie van de huidige Lamborghini Huracán LP620-2 Super Trofeo. Zijn carrosserie is vrijwel geheel aangepast. Opvallende toevoegingen zijn een verticale vin op het achterdek, een luchtinlaat achter op het dak en een soort omgekeerde vliegtuigstaart voor het achterwiel.

Ontsnappingsluik

Onder de motorkap ligt uiteraard Lamborghini’s bekende 5,2 liter atmosferische V10. Hij produceert 620 pk en levert die kracht via alleen de achterwielen (vandaar LP620-2) af aan het asfalt. Volgens Lamborghini zit er nu een ontsnappingsluik in het dak boven de bestuurder. Dat moet het gemakkelijker maken om de auto te verlaten na bijvoorbeeld een crash.

Voor u gevonden: Lamborghini Diablo SE30 uit Cosmic Girl

Reageren op dit artikel:

Ultimate Vision GT
Vorig bericht

McLaren Ultimate Vision GT maakt digitaal racedebuut

kia-stonic
Volgend bericht

Review: Kia Stonic (2017)

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”