Wat valt op aan deze gecamoufleerde McLaren 720S? Ten eerste de klompvoetige spiegels en ten tweede de bijzondere zitpositie van de bestuurder. Want ja, dit is de mule voor de McLaren F1-opvolger.

McLaren BP23

We mogen het bekend veronderstellen: de McLaren F1 had drie zitplaatsen. Eén in het midden voor de bestuurder en twee daar schuin achter voor de passagiers. De opvolger van de F1 – die ontwikkeld wordt onder de codenaam BP23 – krijgt wederom die layout.

Openbare weg

De supersportwagen wordt in een oplage van 106 stuks. Hij wordt, net als de F1 destijds, duidelijk gebouwd voor gebruik op de openbare weg. Daarnaast brengt McLaren de P15 op de markt. Een model wat meer gericht zal zijn op het circuit.

Snelste auto ter wereld

Van de McLaren F1 werden tussen 1992 en 1998 eveneens 106 exemplaren gebouwd. Hij werd aangedreven door een 6,1 liter BMW-V12 met 627 pk. De F1 werd in 1998 officieel uitgeroepen tot snelste productieauto ter wereld. Op een testcircuit haalde hij 386 km/h.

Amerikaanse miljonair bestelt bijzondere McLaren en Rolls

Reageren op dit artikel:

Hyundai i30 N
Vorig bericht

Eerste testnotities: Hyundai i30 N (2017)

Alfa Romeo Stelvio
Volgend bericht

Alfa Romeo Stelvio Q is snelste SUV op de Ring

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”