Van welk merk is deze Ultimate Vision GT? Niemand zal het weten als wij het er niet bij vertellen. Want deze ietwat algemeen gestileerde hypercar is van McLaren.

Ultimate Vision GT

Niet dat hij op de markt komt overigens. Zoals de naam al een beetje verraadt is de McLaren Ultimate Vision GT een virtuele vierwieler die alleen in de polygonenwereld van Gran Turismo Sport bestaat. De PlayStation 4-game is het zevende deel in de Gran Turismo-reeks (als we de kleinere delen niet meetellen) en komt op 18 oktober uit.

Twinturbo V8 en elektromotoren

De digitale specs van de McLaren Ultimate Vision GT dan. Onder de kap ligt zogenaamd een 4,0 liter twinturbo V8, die wordt geholpen door twee elektromotoren in de voorwielen. Het totale vermogen van de aandrijflijn ligt op 1150 pk en 1275 Nm. En dat dan op een wagengewicht van 1000 kilogram. Racegames hoeven immers niet altijd realistisch te zijn.

Speciale, groene McLaren 570GT eert F1 ‘Longtail’

Reageren op dit artikel:

Mégane R.S.
Vorig bericht

Elektrokracht voor volgende Renault Mégane R.S.

Super Trofeo Evo
Volgend bericht

Voor de 'gentlemen driver': Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”