Pop quiz, hotshot! Ligt er een poolkapsmeltende achtcilinder, een lieflijk driepitterje of een elektro-aandrijflijn in deze Mercedes-Benz? Hint: Deze Concept EQ A is blauw.

Concept EQ A

Blauw betekent groen, dus loopt de Concept EQ A op stroom. Het studiemodel wordt over anderhalve week op de IAA in Frankfurt voorgesteld en is de zoveelste stap naar het nieuwe EQ-label van Mercedes-Benz. De letter A in de naam zegt het al. Deze concept car is een voorbode van een compacte elektrische hatchback.

Generation EQ Concept

Vorig jaar liet Mercedes-Benz al de Generation EQ Concept zien. Een SUV met een enigszins op de snuit van deze Concept EQ A gelijkend front. Het apparaat had een gecombineerd vermogen van 408 pk en 700 Nm koppel. De Generation EQ Concept zou een actieradius van 500 kilometer hebben en in minder dan 5 seconden van stilstand naar 100 km/h gaan.

Mercedes-Benz Generation EQ trapt elektrolabel EQ af

Reageren op dit artikel:

Ford Sierra Cosworth - Peters Proefrit - Autovisie.nl
Vorig bericht

Peters Proefrit #10: Ford Sierra Cosworth (1989)

2017 Opel Insignia GSi
Volgend bericht

Opel in tweede kwartaal nog dieper in het rood

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”