Niet zo spannend als de Mercedes-AMG Project One misschien, maar wel heel innovatief. De Mercedes-Benz GLC F-Cell combineert een brandstofcel met plug-in hybridetechnologie.

GLC F-Cell

Hij heeft twee tanks aan boord (tussen de assen en onder de achterbank), waarin 4,4 kilogram aan waterstof kan worden opgeslagen. Klinkt niet als veel, maar het is genoeg voor een NEDC-actieradius van 437 kilometer. Daarbij komt dan nog 49 kilometer volledig elektrische range uit de batterij. De GLC F-Cell heeft een vermogen van 200 pk en een koppel van 350 Nm.

Onder de motorkap

De hele brandstofcelunit is door Mercedes-Benz zo compact gemaakt dat hij op de gebruikelijke motorsteunen onder de motorkap gemonteerd kan worden. Zijn achterste waterstoftank snoept een heel klein beetje van de inhoud van de bagageruimte af. Maar dat doen de batterijen in de bestaande GLC Plug-in Hybrid ook. De GLC F-Cell gaat volgens Mercedes-Benz al snel in productie.

Reageren op dit artikel:

Borgward Isabella
Vorig bericht

Borgward Isabella is een uitbundige vierdeurscoupé

Audi RS 4 Avant - Autovisie.nl
Volgend bericht

IAA Frankfurt 2017: Audi RS 4 Avant en R8 V10 RWS

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”