De Mercedes-Benz S-Klasse Coupé en Cabriolet hebben een facelift gekregen. En dat zie je eigenlijk alleen goed bij de AMG-versies. Die krijgen het betraliede Hannibal Lector-smoelwerk van de Mercedes-AMG GT R mee.

Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Coupé, 2017

Verder zijn de machines vooral op uiterlijke details gewijzigd. Het meest opvallend zijn misschien wel de oled-achterlichten die de Coupé en Cabriolet nu hebben. Deze bestaan aan weerszijden uit 33 flinterdunne oled-elementjes. In het interieur vinden we nu een breder instrumentarium terug, de Wide Cockpit, zoals Mercedes-Benz dat noemt. Een geinige feature (gimmick?) is verder nog het Energizing Comfort Control. Een systeem dat zaken als de airconditioning, audio-installatie, parfumering, sfeerverlichting en stoelmassage inzet om de bestuurder bijvoorbeeld te ontspannen.

4,0 liter biturbo V8

En toch, het belangrijkste nieuws bevindt zich waarschijnlijk onder de motorkap. De S 400 en S 500 bestaan niet meer en zijn vervangen door de S 450 (biturbo V6 met 367 pk) en S 560 (biturbo V8 met 469 pk). Op AMG-gebied verandert ook het een en ander. De S 63 verliest zijn 5,5 liter biturbo V8 en krijgt daar een 4,0 liter-unit voor terug. Het vermogen gaat naar 612 pk en het koppel komt op 900 Nm uit. Nu is er dus nog minder reden om voor de S 65 te gaan. Zijn 6,0 liter biturbo V12 blijft 630 pk en 1000 Nm leveren.

Reageren op dit artikel:

Nissan Leaf
Vorig bericht

Maak kennis met de nieuwe Nissan Leaf

Volgend bericht

Dit is het meest recente bericht

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”