Is dit een gevalletje van ‘all show and no go’? We hebben geen flauw idee, want Mini houdt zich muisstil over de specs van deze heftig ogende John Cooper Works GP Concept.

John Cooper Works GP

Maar goed, we gaan ervan uit dat het met de prestaties wel goed zit. De Mini JCW GP Concept oogt als een racewagen en heeft een bijbehorende spartaans interieur. Hij is een stuk breder dan een normale Mini, wat duidelijk te zien is aan de ‘platen’ die voor en achter tegen de carrosserie zijn geplakt.

Startnummer 0059

De Mini JCW GP Concept heeft als ‘startnummer’ 0059. Dit verwijst naar het jaar 1959, toen de klassieke Mini werd geïntroduceerd. Mini onthult de JCW GP Concept op de IAA in Frankfurt. Het model is ontworpen om te vieren dat het vijftig jaar geleden is dat Mini zijn successen boekte in de rallysport. Gaat de JCW GP Concept in productie? Misschien. Er was immers eerder een Mini Cooper S John Cooper Works GP

Reageren op dit artikel:

autovisie-hyundai-ioniq
Vorig bericht

Duik in de Prijslijst: Een hybride voor maximaal 35 mille

Nissan Leaf
Volgend bericht

Maak kennis met de nieuwe Nissan Leaf

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”