De combinatie Opel en GSi roept bij ons nog steeds een associatie met petjes op. Moeten we vergeten, want deze Insignia GSi Sports Tourer – en ook de eerder onthulde sedan – is gewoon fraai.

GSi Sports Tourer

Denk overigens niet GSi het nieuwe OPC is. GSi is meer een sportief uitrustingsniveau à la ST-Line van Ford en R-Design van Volvo. De Insignia GSi werd half juli geïntroduceerd met de een 2,0 liter viercilinder turbomotor met 260 pk en 400 Nm. Diezelfde krachtbron wordt ook leverbaar in deze Sports Tourer en is gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

Twinturbodiesel

Er is echter nog meer nieuws. De Insignia GSi komt er ook als diesel, eveneens met een achttrapsautomaat. In het vooronder ligt dan een 2,0 twinturbodiesel met 210 pk en 480 Nm. Hiermee gaat de Sports Tourer in 7,9 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 231 km/h. Het blok zou ongeveer 1 op 13,7 lopen, volgens Opel.

Opel Insignia GSi Sports Tourer

Opel Insignia GSi

Trainingspak voor Opel Insignia: de Insignia GSi

Reageren op dit artikel:

Aventador S Roadster
Vorig bericht

Petje op voor de Lamborghini Aventador S Roadster

Future Type
Volgend bericht

Jaguar Future-Type heeft 'intelligent' stuurwiel

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”