Toyota gooit zijn haar los (voor zover Toyota haar heeft). Het merk introduceert van al zijn modellen een sportieve GR-variant. Voorlopig alleen in thuisland Japan.

GR

GR is natuurlijk genoemd naar Gazoo Racing, de racedivisie van Toyota. Het sublabel wordt uitgerold in drie sterktes. Bovenaan staat GRMN, wat staat voor Gazoo Racing Masters of Nürburgring. Modellen die hieronder vallen, krijgen niet alleen een sportieve aankleding mee, maar ook een getunede motor.

Volledige bodykit

Iets lager op de GR-ladder staat GR. Toyota’s met die aanduiding achterop krijgen een volledige bodykit mee, Recaro-stoelen en een sportonderstel. GR Sport is het instapniveau van GR en is – in tegenstelling tot GRMN en GR – ook beschikbaar voor MPV’s. GR Sport beperkt zich tot het toevoegen van sportieve details (denk aan aluminium pedalen, een sportstuur) en onderstelaanpassingen.

Ook naar Europa

Zoals gezegd zijn de GR-Toyota’s voorlopig alleen voor Japan, maar de directeur van Gazoo Racing, Shigeki Tomoyama, heeft al gezegd dat ze op termijn ook naar Europa komen. De eerste heeft zijn oversteek echter al gemaakt. Toyota introduceerde twee maanden geleden de Yaris GRMN, een 212 pk sterke hot hatch die 230 km/h loopt en in Nederland minimaal 46.490 euro (!) kost.

Peperdure Toyota Yaris GRMN laat spierballen rollen

Reageren op dit artikel:

Citroen C3 Aircross
Vorig bericht

Eerste testnotities: Citroën C3 Aircross

Hyundai Santa Cruz Concept
Volgend bericht

Koerswijziging voor Hyundai's pick-up

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”