Zullen we dieselgate erbij halen? Nee, doen we niet. Volkswagen heeft het over een andere boeg gegooid en zet vol in op elektrische aandrijving. De productieversie van deze I.D. Crozz II – er was al eerder een I.D. Crozz – komt in 2020 op de markt.

I.D. Crozz II

Hij wordt onderdeel van de I.D. Family en is daarvan het tweede lid dat straks in de showroom staat. Eerst is het in 2020 de beurt aan een compacte, elektrische hatchback, dan volgt in hetzelfde jaar deze I.D. Crozz II en pas in 2022 zullen we de I.D. Buzz kunnen kopen (dat elektrische busje met klassieke Transporter-looks).

I.D. Pilot

Volkswagen liet overigens al eerder een I.D. Crozz zien. Deze tweede versie is volgens het merk echter iets meer productierijp. Hij heeft twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 306 pk leveren. De I.D. Crozz II heeft een topsnelheid van 180 km/h en zou op een volle batterij zo’n 500 kilometer ver moeten kunnen komen. Optioneel wordt vanaf 2025 het autonome I.D. Pilot-systeem.

En dat is drie! Volkswagen I.D. Crozz zien we in 2020 terug

Reageren op dit artikel:

Audi R8 V10 RWS
Vorig bericht

Audi R8 V10 RWS: Geen Quattro, maar Due

Mercedes-AMG Project One
Volgend bericht

Mercedes-AMG Project One: F1-wagen met plek voor twee

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”