Als je nou echt niet meer weet wat je met je geld moet… Dan kun je altijd nog 9365 dollar (bijna 8000 euro) neertellen voor een niet werkende Amalgam-replica van de Bugatti Chiron-motor.

Amalgam

De krachtbron – een 1500 pk sterke 8,0 liter W16 – is door modellenmaker Amalgam nagemaakt in de schaal 1:4. Het bedrijf heeft ervoor samengewerkt met technici van Bugatti om er zeker van te zijn dat alles er zo realistisch mogelijk uitziet. Sterker nog, als je echt inzoomt op de verschillende onderdelen zie je zelfs dat de correcte onderdeelnummers en streepjescodes erop staan.

Tin en roestvast staal

Er zitten ongeveer 2500 manuren – zo’n drie maanden, aldus Amalgam – in de ontwikkeling van de Bugatti-motor. De productie van één model duurt ongeveer 220 uur, vandaar ook waarschijnlijk het flinke prijskaartje van zo’n 8000 euro. De W16 op schaal is 45 centimeter lang en 23 centimeter hoog en opgetrokken uit tin en roestvast staal.

Reageren op dit artikel:

Audi A7 Sportback
Vorig bericht

De nieuwe Audi A7 laat zich zien

Pikes Peak
Volgend bericht

Volkswagen aast op Pikes Peak-record met elektroracer

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”