Wie is Tom Brady? In Europa is hij vrij onbekend, maar in de Verenigde Staten is hij een American Football-ster. En hij heeft nu zijn eigen Aston Martin. De Vanquish S Volante Tom Brady Signature Edition.

Signature Edition

Met andere woorden, een ‘actiemodelletje’… Aston Martin bouwt twaalf exemplaren van de Tom Brady-Vanquish (Brady’s shirtnummer is twaalf) en vraagt daar net geen 360.000 dollar voor (309.000 euro), wat zo’n 45.000 dollar (39.000 euro) meer is dan een standaard Vanquish S Volante. Overigens is de Tom Brady Signature Edition daarmee nog een ‘koopje’, want in Nederland gaat de normale Vanquish S Volante al over de 350.000 euro heen.

TB12-logo

Wat krijg je dan voor die extra 45.000 dollar? Een Ultramarine Black (donkerblauw) exterieur met een donker interieur. Brady’s handtekening staat op de instaplijsten en zijn TB12-logo is te vinden op onder meer de hoofdsteunen en de flanken van de auto. Aan de techniek van de Vanquish S verandert verder niets, dus zijn 5,9 liter atmosferische V12 produceert nog steeds 603 pk en 630 Nm (buiten Europa ‘slechts’ 588 pk overigens). Vijfmalig Super Bowl-kampioen Brady krijgt overigens zelf geen Signature Edition. Die zal hij gewoon moeten kopen als hij die wil.

Aston Martin Vanquish S Volante moet nog even volhouden

Reageren op dit artikel:

ferrari_fxx_k_4
Vorig bericht

Ferrari FXX K Evoluzione komend weekend onthuld

Bloodhound SSC
Volgend bericht

Bloodhound SSC slaagt voor eerste tests

Remco Slump

Remco Slump

Freelance redacteur met een voorliefde voor youngtimers van Duitse makelij. Is gefascineerd door Alpina, Groep B-rallywagens en homologatiespecials. Zingt steevast Janis Joplins tekst verkeerd: “Oh Lord, won’t you buy me a… BMW 850CSi.”